10 grunner til å handle lokalt

Hvorfor er det egentlig så viktig å handle lokalt? Dersom butikkene forsvinner, vil byen din bli mindre attraktiv på flere måter. Her kommer 10 gode grunner til å handle lokalt.

1. Du får personlig service

De ansatte på din lokale butikk vil yte litt ekstra for sine kunder, og møter deg gjerne med personlig omsorg. Kanskje kjenner de deg og vet akkurat hva du er på utkikk etter.


2. Du kan prøve eller se varen før du kjøper den

I butikk får du både prøve og se varen. Da slipper du retursending ved bomkjøp.


3. Skaper arbeidsplasser

Ved å handle i byen din er du med på å opprettholde arbeidsplasser, og øke mulighetene for utvidelser og nyetableringer.


4. Skaper et levende sentrum

Byen er et viktig møtested. En handletur lokalt kan også være en positiv opplevelse i møte med kjentfolk, en hyggelig prat og en fin måte å møtes.


5. Det er miljøvennlig å handle lokalt

Når du handler lokalt, sparer du lange og unødvendige bilturer. Du slipper også å sende varen i retur om den ikke passer. Det er bra for miljøet!


6. Gjør regionen din mer attraktiv

Butikk-tilbudet er med på å gjøre byen attraktiv for nyetablering og for å øke turismen.


7. Du er med på å støtte lokale lag og organisasjoner

Frivillige organisasjoner er langt på vei avhengige av støttespillere for å kunne tilby et godt idretts- og kulturtilbud. Lokale bedrifter støtter gjerne opp om disse gjennom sponsing og samarbeid, dersom de har mulighet til det. Desto mer livskraftig næringsliv, desto bedre fritidstilbud til deg og dine barn.


8. Gir skoleelever sommerjobb og ekstrajobb

Mange får sin første jobberfaring i butikk.

9. Skatter til plassen du bor på

Du støtter opp en bedrift som betaler skatt til din kommune. Kommunens skatteinntekter gir bedre forutsetninger for å opprettholde god kommunal service, skoler og eldreomsorg, og fører således til et bedre tilbud til innbyggerne.


10. Enklere reklamasjon/ garanti om noe blir feil

Du kan raskt få hjelp om du trenger å bytte, har en reklamasjon eller vil komplettere ditt innkjøp.